Iedereen kan een open badge maken en uitdelen. Je heb geen abonnement of speciale voorkennis nodig. Binnen een paar minuten heb je jouw eerste officiële badge aan iemand toegekend (of gewoon een badge gemaakt om het eens uit te proberen). In deze blog helpen wij je stap voor stap door dit proces heen.

 

Maak een account

Open onze app: badgecollect.app. Hier kun je een nieuw BadgeCollect account aanmaken.

  • Klik op Nog geen account?

  • Vul jouw e-mailadres in en klik op registreren.

  • Je ontvangt op het ingevulde e-mailadres een email.
  • Klik in de email op de grote blauwe klop Inloggen.

Voor het inloggen hoef je geen wachtwoord te onthouden. Als je op een andere computer wilt inloggen op jouw BadgeCollect, hoef je alleen maar een nieuwe login email aan te vragen. Zolang het wachtwoord van jouw e-mailadres maar veilig is, is jouw BadgeCollect account ook veilig!

Omschrijf je badge

In dit voorbeeld maken we een badge voor de winnaars van een jaarlijks volleybaltoernooi.
  • Klik op Maak badge in het menu aan de linkerkant.

Je begint met het invullen van de naam, beschrijving en criteria van de badge. Het maken van goed geformuleerde badges is nog een kunst op zich. Hoe je dit effectief doet, lees je hier. Hieronder zie je een voorbeeld zoals dat zou kunnen bij een volleybaltoernooi.

Als je de drie velden naar tevredenheid hebt ingevuld klik je op Volgende.

Ontwerp je badge

Nu kun je aan de slag met het ontwerp van je badge. Je kunt online een badge ontwerpen in de handige badge ontwerper van BadgeCollect of je eigen afbeelding uploaden.

Ontwerp Online

  • Stel je badge samen door een vorm, icoon en kleur te kiezen

Met de online badge ontwerper kun je gemakkelijk badges maken zonder aan de slag te moeten met grafische programma’s.

In de badge ontwerper maak je jouw open badge door een kleur te combineren met een icoon en een vorm. Je kunt hiermee oneindig veel combinaties maken en het is de moeite waard om er even mee te spelen. Het plaatje dat je uiteindelijk maakt is ten slotte het visitekaartje van de badge. Dat is wat mensen als eerste zullen zien. Experimenteer hier wat mee tot je tevreden bent over het resultaat.

 

Voeg afbeelding toe

Het is ook mogelijk om je eigen ontwerp te uploaden.

  • Klik op Voeg afbeelding toe en upload je bestand

We adviseren een vierkante afbeelding onder de 60 KB.
  • Klik op Aanmaken

Badge uitdelen

Je ziet nu direct het resultaat van de badge. Tijd om de badge die je ontworpen hebt uit te delen!

  • Klik op Badge toekennen

Er verschijnt een dialoogvenster. Er zijn verschillende manieren om badges uit te delen binnen BadgeCollect. Je kunt de QR op iemands telefoon scannen of je kunt andere gebruikers toevoegen aan jouw contacten, zodat ze in de voorgestelde suggesties komen. Ook kun je een profiel opzoeken met een email adres. In dit voorbeeld gaan we er van uit dat je de badge geeft aan iemand die nog geen account heeft.

Een badge kan ook worden gegeven aan iemand zonder account.

Vul het e-mailadres in van de persoon aan wie je de badge wilt toekennen. Als de ontvanger van de badge zelf nog geen account heeft, verschijnt er een melding. Je kunt de badge alsnog geven door te klikken op Alsnog toekennen. De ontvanger van de badge krijgt een email met een uitnodiging om zijn zojuist verdiende badge te bekijken.

Klaar!

Je hebt nu een open badge aangemaakt en die aan iemand toegekend. Je kunt iedereen die volgens jou voldoet aan de criteria een badge geven. Als je de badge later nog eens wilt terugvinden, bijvoorbeeld omdat je die weer wilt uitdelen, ga dan naar badgecollect.app en klik op Gemaakte badges aan de linkerkant.

Voor een organisatie is het ook mogelijk om een badge uit te delen door iedereen een QR-code te laten scannen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je voor grote groepen een badge uitdeelt bij aanwezigheid. Wil je badges uitdelen namens een organisatie en ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.