Wat zijn badges

Shape Image One

Onze visie: Een leven lang leren

Badges zijn ontwikkeld met de visie van een leven lang leren. Erkenning van dat wat we leren worden met badges zichtbaar gemaakt. Zoals dat wat we bereiken door studie, werk, hobby’s, vrijwilligerswerk en verschillende andere activiteiten in ons leven. Je leven lang kun je mijlpalen in je ontwikkeling van je carrière bijhouden met badges.

Wat zijn badges?

Digitale badges zijn makkelijk verifieerbare en deelbare referenties met ingebouwde informatie over de vaardigheden en prestaties van de eigenaar. In de badge staat door wie deze is uitgegeven. De badge is dus gelinkt aan de naam van de uitgever van de badge. Ze kunnen flexibel worden ingezet om bekwaamheden en prestaties te valideren. Dit geeft inzage in je ontwikkeling voor jezelf en voor potentiële werkgevers. Zo kun je met badges meer dan met traditionele certificaten.

BadgeCollect

BadgeCollect is een applicatie waar alle badges die je hebt verdiend samenkomen in je profiel. Hier heb je controle over welke badges je presenteert en welke je privé houdt. Op BadgeCollect kan in principe iedereen badges aanmaken die aan iedereen kunnen worden uitgedeeld.

Betrouwbaar

Bij BadgeCollect zijn deelnemende organisaties officieel geverifieerd. Een badge kan dus niet worden aangemaakt door een malafide partij in naam van een ander. Daarnaast maakt BadgeCollect het ook mogelijk voor verschillende organisaties om een badge een onderschrijving van goedkeuring te geven. Dat noemen we een ‘endorsement’. Door blockchain technologie toe te passen is het mogelijk dit geheel betrouwbaar te doen.

Dat maakt de badge dus eigenlijk een referentie over de competentie, vaardigheid of kennis waar de badge voor is uitgedeeld. Dat maakt een portfolio met badges makkelijk verifieerbaar. En dus betrouwbaarder dan het traditionele CV.

Een leerweg voor iedereen

Badges kunnen flexibel worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld een badge krijgen voor het succesvol afronden van een cursus. Wanneer de cursusleider tijdens de cursus heeft opgemerkt dat je daarnaast competenties hebt laten zien zoals proactieve communicatie of kritisch denken, dan kan daar ook een badge voor worden uitgeschreven. 

Badges kunnen zo ook worden ingezet om te motiveren. Zijn de criteria van een badge te hoog gegrepen? Dan kan je een badge maken die makkelijker te halen is als opstapje naar de hogere badge. Op deze manier kan je een leerweg personaliseren en zo iemand motiveren om verder te gaan.

Deel je prestaties

Badges zijn digitaal. Dat maakt het super simpel om je gehaalde badge te delen op sociale media. Ga naar je BadgeCollect profiel, deel je badges en laat aan iedereen op een betrouwbare manier je vaardigheden zien.

De toekomst van leren

Diploma’s en certificaten worden gebruikt om te erkennen en te belonen wat we leren en bereiken. Een badge is hier de digitale versie maar dan persoonlijker en met meer flexibiliteit en betrouwbaarheid. Bovendien kan je altijd bij je badges vanaf je mobiel of computer, waar je ook bent. Nooit meer hoef je op zoek naar de stoffige doos met diploma’s en certificaten. Digitale badges zijn de toekomst van leren!

Voor meer informatie kun je terecht op de kennisbank.